Viser arkivet for august, 2011

Med høsten på vei

Regnet bare øs-pøser ned ute, og det er så absolutt høst-stemning. Jeg har fortsatt et lite håp om en solfylt høst, men det blir vel bare med drømmen. Med fuktige og kalde dager på vei er det viktig med små ting som lyser opp i hverdagen.


Vi har endelig fått somlet oss til å kjøpe espresso-kopper, slik at når vi serverer kaffe (eller tar en selv) er det ikke bare kaffe sånn nederst i bunnen av koppen. I ordentlig blanke ark-stil er de fargeglade, de små koppene - og plassert i et supert stativ.


Lyst på en kaffe? :)


Lunt

Etter en god del overveielse ble det grønt teppe i sofa-delen av stua. Det gjorde seg - ble lunt og mer balansert - og ikke minst definerte det sofaområdet.

Jeg blir konstant utfordret i dette huset. Ikke har jeg vært gardin-fan, men gardiner i spisestua måtte til. Det samme gjelder tepper. Etter å ha vokst opp med vegg-til-vegg tepper i alle rom, til og med på badet til det ble byttet tidlig på 80-tallet, har tepper vært litt ukomfortabelt. Likevel måtte det altså ett til i dette huset. Liker i grunnen at huset krever litt! :) 
         

Gule glimt

Sommeren er på hell, men inne har vi fortsatt solgule glimt som frisker opp en mørkere årstid.
 Friske farger gjør glad! 

Hverdagsinspirasjon

Jeg har latt meg inspirere av en hverdagsgjenstand her i huset for fargene til badet i 2. etasje. Plutselig så jeg bare hvilken frisk kombinasjon det utgjorde med grønt og rosa sammen, takket være lille-prinsessas drikkekopp....
Grønt er en av hovedfargene her i huset, og finnes i nesten alle rom. Litt ulike farger følger grønnfargen, og gult piffer opp så de små badeendene passerfint som pynt på hylla over badekaret.Jeg har forøvrig tatt en ny titt i IKEA katalogen for 2012. Det som slår meg er at det er ekstremt MYE i Ikeas hjem denne sesongen, er det ikke? Litt overmøblert og fullstappet? Jeg blir helt matt av så mye ting, jeg - og vil i hvertfall ikke vise frem alt rotet mitt. Ikea som er så geniale på oppbevaring, hvorfor så mye maksimalisme og åpne løsninger?Vet ikke helt om årets katalog inspirerer meg så mye i år, jeg... Men det blir helt sikkert en tur eller to i løpet av året likevel - de har jo så mye praktiske ting!

Egenreklame


Jeg minner om de to siste innleggene mine - om IKEAs amerikanse katalog du kan sniktitte på, og den fantastiske leiligheten til kompisen min som han nå selger. Litt egenreklame siden jeg falt ut av NIBs feed - rett og slett litt pause fyll med gamle bilder mens jeg pønsker på morgendagens innlegg om en litt uvanlig inspirasjonskilde....Er ikke grønt bare herlig forfriskende?!
 

Ha en strålende helg!

Klassisk bygård med asiatisk vri


I dag skal jeg vise dere en utrolig fin og gjennomtenkt leilighet. En venn av meg selger - og jeg benytter anledningen til å dele denne perlen (og de fine bildene) med dere. Her er det bare å drømme seg bort, eller løpe og kjøpe!

  
 Leiligheten er i en klassisk bygård på Torshov, og spenner seg over tre etasjer (hovedsaklig to etasjer pluss hems) og er et godt bevis på hvordan pusse opp en klassisk leilighet med stukkatur i ikke bare moderne stil, men med asiatisk preg.

 


De har hentet mange av materialene direkte fra Bali da de var på ferie der. De fylte en container med stein, fliser, bambus, palmeblader, en 460 kg statue,noen mindre statuer, spesialsydde puter og sengetøy, en vespa, maling og oljer, trappa til hemsen, servant, armatur - ja til og med en fontene! De har brukt seks år på å pusse opp - og du finner mange smarte løsninger for både oppbevaring, intergrert lydanlegg og nedfellbare stikkontaktet i kjøkkenbenken.

Digger badet - og den morsomme bildeveggen i stua, og kjøkkenet med sine skjulte dippedutter. På loftret/hemsen har de også skjult høytalere, som spiller fuglesang hele tiden. Slik blir det stemning av!


Kanskje dette er ditt nye krypinn? Jeg skulle gjerne hatt denne leiligheten som hytte, når jeg tenker etter. En sånn må-ha midt-i-byen hytte....

(brukt bilder fra finn.no med godkjennelse fra kompisen :)

Ny IKEA katalog

Det er jammen meg gått ett år, og det er på tide med ny IKEA katalog. Det er augusts høydepunkt, og i år har det virkelig tatt av. Jeg har fått invitasjon til lanseringsfest-konkurranse, til før-visninger på varehuset - og det reklameres både her og der. Det er litt stas å vente på alle nyhetene som dumper ned i postkassa.

I år har jeg vært og sniktittet litt på den amerikanske versjonen etter et lite tips - regner med at den norske blir ganske identisk. Ingenting jeg falt helt pladask for i første titt, men likte veldig godt de grønne kjøkkenfrontene - det er ikke like lett å finne de kuleste tingene i elektronisk versjon! Så her gleder jeg meg fortsatt til katalogen kommer i neste uke!

Ta en sniktitt du også! :)

Skriften på veggen

Etter å ha falt fullstendig for en av bloggen eighteen25 sine subway art-prints kom de to siste trykkene fort på plass. The Holstee Manifesto med vise ord om hvordan nyte livet - og det siste trykket "you make me happy when skies are grey" laget jeg selv i photoshop. De hvite rammene er fra Europris, og passer perfekt til A4-ark.
Nå lyser de tre hvite rammene og det fiiiine innholdet opp yttergangen vår. Godord med på veien hver eneste dag skal man ikke kimse av!