Viser arkivet for mai, 2011

Inspirerende!

Jeg har kommet over et par blogger i det siste, som er veldig inspirerende. Den siste gjennom en ex-kollega som likte et trykk på Facebook-siden sin. Jeg falt pladask for trykket, og måtte bare inn og kikke mer. Sånn flaks at trykket var nedlastbart og gratis! Dette skal inn i ramme og henges opp i gangen, sånn i første omgang - sammen med et par andre.


Søstrene som har denne bloggen er utrolig kreative, og stilen deres passer meg godt. Fargerikt, lekent og deilig!

Ny sofa! - og et lite DIY

ENDELIG kom sofaen! Den har vi ventet på siden desember, så det var jo på tide... Vi har heldigvis hatt en sofa i mellomtiden, men det er jo slik med ting man venter på - det kan ikke komme fort nok!

Så langt er den testet et par timer - og den er veldig god å sitte i! Jeg er lykkelig!

Ellers lagde jeg i dag tre bokstøtter. Alt du trenger er belegningsstein og en sprayboks, og voila - verdens enkleste bokstøtter. Steinene er såpass tunge at de holder igjen bøkene, og såpass røffe at man får litt industrilook. Jeg sprayet en B (for "bok") på de for å gjøre de hakket mer dekorative. De funker som bare det - og jeg er veldig fornøyd med å ha brukt nøyaktig null kroner på prosjektet :)

 

Sommerfugl-uro (DIY)

Jeg snublet over denne bloggen - Kiki Creates, med mye morro man kan lage selv - og falt helt for denne sommerfugl-uroen laget av litt papp og papir. I innlegget får man detaljert beskrivelse av hvordan man kan lage den, og hva man trenger.Er den ikke bare supersøt!?!
Denne dama har mange gode ideer, og er vel verdt et besøk!

Fantastiske føtter

Er ikke skoene fra danske Bisgaard helt fantastiske?!?! Jeg har nettopp bestilt et par søte sandaler til minstejenta, og har mest lyst til å hamstre sko! Kvaliteten er god, og skoene slitesterke - og ikke minst, godt utvalg i både skinn og farger. De mest fantastiske føttene er kledd opp i Bisgaard.
At danskene er gode på interiør, klær og sko er helt klart. Alle bilder lånt fra hjemmesiden til Bisgaard.

Nå er jeg snart på vei til bryllup i Sverige der jeg skal vandre rundt på høye hæler og meske meg med kake, ha en god helg, alle sammen! 

En fin dag

Det har vært en fin dag - utrolig nok i sol! Glade farger, god stemning - og masse is og pølse og kake. Gullhår skulle spise 20 is, det var helt sikkert! Og tjue pølser! Det ble stopp etter tre is og en pølse, men hun skal ha for innsatsen. Vi har kost oss masse i dag, og gleder oss alt til neste år!


Klappet og klart

Det er en feststemt uke for oss. Nasjonaldag, og gjester i bryllup til helga. For i morgen er det klappet og klart, med nystrøkne bunadsskjorter, 17.mai kake og nysydde bunader til jentene. Takk og lov for sy-dyktig mormor! Vi har trønderbunaden i grønt alle tre, dog bare min fra Husfliden. Bunaden har variasjoner, så selv om vi har samme bunad har vi ikke helt de samme likevel...

Mens Mini og jeg har den gyldne brokadevest-varianten, har Gullhår den hvite. Jentene har samme mønster på brokaden, mens jeg har ulikt. Forkleene er også ulike, der har Gullhår og jeg likt mønster, mens Mini har sitt eget. Her er det også litt fargeforskjell på forkleene, alt ettersom det hører til den gyldne eller hvite brokadevesten.


I morgen reiser vi til hjembygda for å feire med familien, siden det ennå ikke er store opplegget på 17. mai da vi har barnehagebarn. Vi gleder oss til barnetog og is, pølser og korpsmusikk, til samvær og god mat. Vi er så klare!

Ha en strålende dag i morgen, alle sammen!

Høye hæler

Jeg har så lyst til å vise dere en enkel, men genial ide for oppbevaring av høye hæler. Idéen er ikke min egen, men jeg falt helt pladask for den. En venninne av meg, som kun går i høye hæler og derfor har mange av dem - har enkelt og greit tatt et par sider av en sprinkelseng, stilt de på høykant og hengt hælene på. Billigere skooppbevaring får du knapt, og samtidig tar det liten plass i og med at det bygger lite utover, men mer i høyden.Jeg har mest kilehæl-sko, og da funker det ikke så bra med denne varianten, men det er nesten så jeg vurderer flere hæler bare for å ha den kule oppbevaringen!

Personlig trapp

Vi har siden vi satte inn trappa lurt litt på hva vi skulle gjøre med enden på trappeavsatsen, da den opprinnelig var dekket av en plate som måtte tas bort. Så har vi glemt det litt. Selv om det er ganske utrolig at man klarer, når man ser det hver dag!

Så fikk jeg plutselig tilbud fra Eurofoto på lerretsbilder, og fant ut at en av formatene ville passe perfekt. Dermed ble gipsplate endelig satt på, det ble fuget og malt i samme farge som trappa - og bilde hengt opp.

Voila - en helt personlig trapp :)

Velkommen inn

Det første rommet i et hus man kommer inn i er gjerne gangen. Jeg sto og så på vår her om dagen. De fine trærne er gjemt bak hauger av jakker og sekker og skjerf, og skoene ligger hulter til bulter i flere lag bortover gulvet. Kommoden i sin friske gule farge er neddynget av småting, og jeg kan vel trygt si at hvis dette skal være førsteinntrykket lover det ikke godt for resten av huset.

Jeg ble veldig inspirert av et bilde jeg så hos Theas mania. Original sko-oppbevaring, og veldig kult. Jeg har ventet litt på at en ide rundt nettopp stabling av sko skulle slå meg, eller finne meg. Og nå tror jeg jammen meg det har kommet.

Kanskje jeg finner noen hjelpemidler på helgas loppemarked? Da har jeg nemlig tenkt til å prøve meg på et lokalt loppemarked, man vet jo aldri!

(bildene er bl.a fra homeklondike.com og housetohome.co.uk)

Til å bli glad av!

Deilig med fredag, og tid for litt avslapping og kos. Det blir dugnad her i morgen, med vafler underveis og ølservering som takk for innsatsen. Det er ikke verst!

Vi venter på den nye sofaen, den er nå lovet til neste fredag - men jeg tror det ikke før jeg ser det! I mellomtiden koser jeg meg med nyhetsbrevet fra PurNorsk - som er til å bli glad av! Fine farger og former som popper i mot meg når jeg åpner mailen. Superkult kaffebord, og søte puffer. Her blir det litt nettsurfing i kveld, ja! ;)