Viser arkivet for februar, 2011

Soverom

Litt mer oversiktsbilder fra meg. Turen er kommet til andre etasje, og soverommene. Først ut er hovedsoverommet, altså der mannen og jeg sover vår heller korte skjønnhetssøvn. Har den fantastiske Hide and Seek-tapeten fra Scandinavian Surface som fondvegg bak senga, og fargene ellers har hovedvekt på turkis/petroleum og hvitt. Bryter av med limegrønne pipip-kroker fra Designtorget, og gule reinsdyrkroker fra Ting.

Natur er et gjennomgående tema i hele huset – og gir seg til kjenne i både tapeter og tilbehør.
De hvite rammene fra IKEA er blitt spraymalt og fremhever virkelig bildene.

Kopper kan si det

Besøket på Heal’s i London var skikkelig gøyalt. Og jeg falt fullstendig for alle de fine koppene de kunne tilby. Så mye faktisk at jeg fikk helt beslutningsvegring og måtte gå derfra uten en eneste kopp!

Det velkjente “Keep Calm and Carry On” kunne man selvsagt finne – jeg syntes også de andre var fantastiske – spesielt “Now Panic and Freak Out” fikk meg til å dra på smilebåndet. Også var det alle de andre fine koppene da – retro, romantiske, klassiske, moderne, morsomme…. Veldig inspirerende!

Ikke akkurat A4

Jeg var altså i London i helga som var, og der besøkte jeg en venninne fra barndommen. Hun og kjæresten har en to-roms leilighet, og der råder maksimalismen! Verken venninne, kjæreste eller leilighet er helt A4…. På soverommet, som jeg dessverre ikke fikk tatt noen gode bilder av, oppbevarer hun de fantastiske vintage-kjolene sine hengende på veggen langs taklisten. Skoene med høye hæler har hun plassert med hælene nede i en sprinkelseng-side som står oppetter veggen med sprinklene horisontalt – genial oppbevaringside!

Ellers går det i tunge stoffer som fløyelsgardiner, brokade og pels. Dramatiske farger som burgunder, rødt og sort går igjen i stua og på soverommet. Ikke noe for alle dette, men gøy å se hvordan andre kan ta den helt ut i en helt annen stilretning enn min egen :)

Grønn som gresset

Ja, det er ikke kjolen min som er det – men både vegg og putetrekk! I dag har vi malt litt igjen – og peismuren er forvandlet fra gråhvit og rå mur. Vi brukte den samme grønnfargen som vi har på kjøkkenveggen – og det ble virkelig bra. Veggen gjorde at hele rommet (som er åpen stue og kjøkken) kom sammen.

Jeg har også fått sydd et par nye putetrekk til sofaens pynteputer. Som jeg siterte – grønt er rolig, balansert og harmonisk. Perfekt å ha i hjemmet med to små prinsesser, det – hehe ;)

(ser fargen er litt voldsom pga blitzen, den er egentlig lit mørkere….)

Siste nytt fra London

Det ble ikke så mye interiørshopping i London – istedet løp jeg rundt og fikk shoppet masse hudpleie og sminke til halv pris. Jeg hadde dog en runde i Tottenham Court Roads mange interiørbutikker, og Heal’s fantastiske butikk sjarmerte meg i senk med sin siste vår-utstilling. Alt var nemlig i turkise, sjøgrønne og blå toner. Pent blandet sammen med varme tresorter. Jeg kunne fint tatt med meg alt sammen hjem.

De turkise tonene er vårens hotteste trend, skal vi tro den populære butikken – og jeg slenger meg gjerne på!

Kjølig eleganse som gir et kick!

Alle bilder fra Heal’s

Kjøkken og spisestue

Da har jeg endelig somlet meg til å ta noen oversiktsbilder av heimen. Rettere sagt, jeg har fått rydda – og fått enda litt mer på plass – så det har vært noe å ta bilder av… Minner dere om at spisestue og kjøkken så slik ut da vi tok over:

(bilder fra finn.no)
Panel og brystningspanel på veggene, opprinnelig kjøkken fra tidlig 80-tall. Og heller kjedelig hvitt.

Nå ser det slik ut, og jeg blir bare mer og mer fornøyd med valgene vi har gjort.

Jeg reiser til London noen dager, men kommer sterkere tilbake – kanskje med et par engelske overraskelser? Ha en god helg, alle sammen! :)

Favorittfarger

Elegante hvite og duse rom er fantastisk fine å se på. Delikate og feminine. Rolige og harmoniske. Men selv om jeg synes det er fint klarer jeg ikke bo i et hus uten farger. Farger skaper stemning, gir liv og stemning – og jeg må ha det litt livat. Vi malte alt i huset hvitt til å begynne med, og jeg tenkte jeg skulle la det være hvitt noen måneder, til vi hadde bodd oss inn litt. Det gikk ikke, men jeg skal ha for forsøket.

Jeg er ofte å se i turkise varianter. Det er nesten blitt kjennemerket mitt. Turkis går også igjen i huset, men det er likevel grønt som er (og alltid har vært) fargen jeg er mest glad i. Da jeg har litt sansen for wow-effekten man får med komplementære farger og med farger som ligger nær hverandre på fargehjulet, liker jeg å kombinere disse. Kontraster, rett og slett.

Hovedfargene som går igjen i huset er turkis/blått, rødt/oransje og grønt, med innslag av grått, hvitt, gult og rosa. Rødt og grønt er hovedfargene – og de har vi sammen på stue og spisestue. Kjøkkenet er hovedsaklig hvitt, med grønn kontrastvegg og innslag av de andre fargene på tapet og liftgardiner.

Hovedsoverommet er i petroleum (turkis) med innslag av grønt og gult, og mens rommet til mini er rødt og hvitt er rommet til storesøster er hovedsaklig blått og rosa. Badet har fått grønt som detaljfarge.

Grønt assosieres med livet selv, og det er kanskje ikke så rart siden grønt er naturens ‘hovedfarge’. Grønt er en beroligende, frisk og avslappende farge – vi blir avbalanserte og harmoniske.

Rødt aktiviserer oss og får oss til å handle. Både muskelkraft og kjønnshormoner får et kick av det. Rødt vil alltid tiltrekke seg oppmerksomhet. Oransje, som rødt, er en veldig aktiv farge og sies å øke sirkulasjonen. Oransje er fargen for glede, energi og aktivitet, og gir spenning til et rom.

Blått har motsatt effekt, både blodtrykk, puls og adrenalinproduksjonen blir roet ned, og turkis virker også dempende. Blått flytter veggene bakover og skaper rom og luft. Blått er assosiert med eleganse.

Gult er mentalt stimulerende og den fargen som oppfattes raskest av det menneskelige øyet. Gult gir rommene en frisk og varm glød.

Inspirert av bl.a stash.no og mimmi-leone

et fargehav får energien opp!

Polkadotter

Etter tre forsøk har jeg endelig landet. Og det utrolig nok på polkadotter!

Første forsøk var i grunnen den fine, prikkete voksduken fra gamle leiligheten. Den ble altfor kort siden vi bestemte oss for å ha spisestuebordet utslått i hele sin 3 meters lengde, og duken derfor brukt til speilet i gangen i stedet. Andre forsøk var lola-mønstrert Marimekko-voksduk i grått med gulgrønn farge i. Den ble jeg aldri veldig komfortabel med. Trehundre kroner jeg fint kunne brukt på noe annet.

Etter at Stoff og Stil endelig fikk somlet seg til å åpne butikk i Oslo for halvannen uke siden har jeg vært der TRE ganger. Det er overivrig til og med for meg. Uansett. Voksduk med prikker til hele 75 kroner for 3 meter – fra Stoff og Stil – gjorde susen og harmonien har landet i spisestua.

Hekta på lakk

Jeg er blitt fullstendig hekta. Spraymaling er såååå enkelt – og gjør makeover på 1-2-3. Det er ikke lite som er blitt sprayet i heimen siste dagene. Rammer, fuglekasse og kurver. Mannen i heimen ler hver gang jeg løfter på sprayboksen, og rister på hodet. Men det funker som bare det, og tross litt avgasser, så tørker det mye fortere enn vanlig maling.

Kurvene skal få hvitt trekk på innsiden, og så blir de oppbevaring for Gullhårs leker. Siden hun hadde rødt og hvitt rom i leiligheten har hun røde oppbevaringsbokser, og det passer ikke helt inn lenger. Dermed får hun nye, og Mini får overta de røde etterhvert.

Vi har også fått på plass liftgardiner på kjøkkenet. Hadde kjempeflaks med disse. De er kjøpt på Kid (eller var det Princess?) på salg i sommer og var egentlig tiltenkt prinsessenes soverom i leiligheten. Så kom jeg over de fantastiske Monster-rullgardinene, og disse ble satt i boden. Å finne liftgardiner er forferdelig vanskelig, og jeg har lett lenge etter noen med litt mønster og farge, og som likevel ikke er skrikende. Så husket jeg plutselig disse! Med litt hjelp av mammaen min – som tilpasset liftgardinene til å passe inni vinduene – så ble det jammen meg gardiner på kjøkkenet denne helga også.

Smarty på ett ben

Det er rart hvordan ting kommer i rykk og napp, og når først en ting skjer, så skjer gjerne alt. Denne uka har vi både fått installert ovn, og glassplate over kjøkkenbenken. Jippi!

VI må vente noen dager før vi kan fyre, og enda lenger før vi kan male veggen. Som før var full av fæl strukturmaling. Synes den er ganske kul helt rå også, men den blir nok malt. Vi får tygge litt på det mens den tørker seg ferdig. Takk til Oslo Murmesterbedrift for rask og god innsats!

Ovnen heter Smarty One, og er fra Nordpeis. Synes den er utrolig sjarmerende, og litt annerledes med sitt ene ben og litt firkantede utforming. Fin pris på den også.

I tillegg har vi i dag endelig fått på plass glassplata. Den ventet jeg leeeeeenge på i leiligheten, og fikk den på plass sånn omtrentlig en måned før vi impulskjøpte huset. Så nå var det ingen bønn. Glasset skulle på plass fort! :) Ble det ikke bra!?

Glassplate fra Romerike Glass