Viser arkivet for januar, 2011

Nattbord med knallfarge

Da jeg kom drassende ned i første etasje med nattbordene bare himlet mannen i heimen med øynene. “Det er snart ikke en ting i det huset her som er originalt” mumlet han og var noe skeptisk til at jeg skulle spraymale nattbordene.

Fine nattbord fra IKEA, men noe romantisk for min del. Dermed ble knottene skiftet ut, og selve bordene sprayet med spraylakk fra Oslo Kunstmatriell. Sprayen er i farge Cool Cologne i merket Montana Black, og ga en fantastisk matt og fin overflate. Veldig lett å jobbe med var den også.

To kjappe runder ute i snøen, og så en runde med klarlakk over. Sprayet bare toppen av nattbordene for en litt annerledes look – og mannen ble til slutt begeistret han også!

Fargeklatter

Jeg leser både her og der at farger er på vei inn igjen. Ingenting kunne gledet mitt hjerte mer! Hvite hjem er fine, men så ufattelig kjedelige… Farger gjør en så glad!

Her i huset er hvitt basefargen, ren og klar hvitt som får fargene til å poppe! Jeg kjenner likevel at for mye hvite flater får det til å rykke litt i malehånda, og har derfor i dag gått til innkjøp av et par bokser spraymaling med den nyyyydelige farge Cool Cologne fra Oslo Kunstmatriell på Grunerløkka. De har alle fargene du kan tenke deg! Tenker jeg har resultatet ferdig om et par dager – må stå ute og spraye – og det er ganske kaldt…

Fikk også brukt gavekortet på Kremmerhuset i dag, og tok med en liten fargeklatt av en pute – med gul bil! Den blir fin-fin i sofaen vi venter på.

Nå har jeg sjokoladen og rødvinen klar. Ha en super helg, folkens!

Customized Tupplur (DIY)

Det er detaljene som tar tid. Vi har bodd her siden slutten av oktober uten gardin på soverommet. Ikke helt genialt på mørke årstider der man ser veldig mye inn hvis det er lyst inne og mørkt ute. Så da mannen i dag var på IKEA og kjøpte det billigste (og styggeste) stellebordet til hele 198kr kjøpte han også med seg kritthvit Tupplur rullgardin. De er supre og holder lyset helt ute, men er ganske kjedelige sånn helt for seg selv.

Derfor måtte den moddes litt. Frem med sommerfuglstensil fra Panduro og tekstiltusj – og møysommelig fargelegge.

Det ble en ganske annen gardin med en gang, og jeg er fornøyd. Har holdt den røde tråden med dyr og natur. Og sterke farger. Nå skal det ordnes litt mer i dette vinduet. Karmer for eksempel, og kanskje litt maling, og en gardin. Foreløpig er jeg bare fornøyd med å ha fått på plass noe som hindrer hele nabolaget å se meg i undertøyet! :)

Lag egne trær (DIY)

Gangen har fått begge trærne montert (jippi!), og jeg tenkte jeg skulle fortelle hvordan – så kanskje du også kan lage ditt eget tre? Det var nemlig ikke så veldig vanskelig, og veldig greit å slippe å betale i dyre dommer for disse veldig dekorative knaggene.

Jeg fikk ideen og inspirasjonen fra Swedese-trærne – og tenkte at dette må man jo klare å lage selv! Dermed måtte jeg alliere meg litt med mamman min, som har godt håndlag med stikksag og er ganske kreativ. Vi kjøpte en 2 cm tykk mdf-plate på ca 1200×2500 cm hos Maxbo til 700 kr. Den holdt til begge trærne. Kun ut fra bildene og målene klarte mamman å kopiere mønsteret, men man kan jo fint lage et eget mønster også. Det største treet ble modifisert med to ekstra grener nede på stammen, da vi har et par småttiser i hus som også skal kunne rekke opp. Dessuten genial til vesker og slikt!

Mammaen gikk så til verks med stikksag – og resultatet ble to fine trær på henholdsvis 140cm og 190cm. De ble så pusset lett langs kantene med fint sandpapir (120), og så har jeg malt de med samme hvite gulvmalingen som gangen har ellers. (Fortsatt litt usikker på om jeg skal gå på med knallblank bengalakk i tillegg). Jeg vurderte også en liten stund å tapetsere trærne, men tenker det får bli et “makeover-prosjekt” en annen gang :)

Monteringen på veggen ble et lite kapittel. For å fungere som knagger måtte jo trærne litt ut fra veggen, og det er ikke bare, bare med avstandsstykker, fant jeg ut. Jeg ga dog ikke opp – og fikk kjøpt noen helt perfekte avstandsstykker hos R. Bergersen som de egentlig bruker til andre produkter (Camouflage). Vi hadde da avstandsstykker og trær, men ingen bindeledd mellom…. Det var da mannen fikk den lyse ideen å gjenbruke noen gamle knagger som ble etterlatt av de forrige eierne. Han tok dermed baufilen fatt og sagde av selve knaggen så bare festene til veggen (pluss litt til) ble igjen. De passet inn i avstandsstykkene, og ble festet med en slik bitteliten strammeskrue.

Voila – to fine knaggetrær!

Neimen!!

Nå står ikke verden til påske! For hvem skulle ha trodd, at mannen (og resten av oss) etter å ha vært på langtur og besøkt slalombakkene i Trysil, skulle finne frem det kreative genet og finne ut at de etterlatte småskeive knaggene på vaskerommet med litt modifisering skulle funke fint som bindeledd mellom tre og avstandsstykke!?! Dermed ble det største treet jammen meg montert i dag!

Det ble knallbra, synes dere ikke?

Dagens fangst

Ting tar litt tid – og det kan se litt dårlig ut for festing av disse trærne denne helga. Male de ferdig skal jeg hvertfall klare, og i mens kan jeg jo vise dagens “fangst”. Vi fikk gavekort til innflyttingsfesten forrige helg, og jeg fikk endelig brukt det i dag (sånt vil man jo gjerne bruke med en gang! :)

Elsker bollene fra Bruka, så måtte ha et par til i et par farger til. Og så fikk Gullhår egen Blafre-termos med søte ekorn på, og slipper bruke Mini sin.

Juks og fanteri!

Jeg har mistenkt det lenge. Mannen i huset jukser! Han er en typisk mann, som får ånden over seg med ujevne mellomrom, og som man kanskje oftest må dytte litt på. De siste månedene har vi stort sett pusset opp hele tiden, og det har dannet seg et lite mønster med juks – en liten snarvei her og der….

Her om dagen fikk jeg vite at genet er gått i arv. Jeg lo meg halvt i hjel da svigermor fortalte om episoder der svigerfar både tok en og to spanske, og etter mange års småfrustrering har hun begynt å gå og passe på ham. Hehehe priceless!

fine fargerike salt og pepperbøsser, som egentlig ikke har noe med saken å gjøre

Med dusjveggen på plass på badet mangler vi kun badekaret – som blir et japansk sittebadekar fra Ultrajet. Ja, og blandebatteriet hadde rørleggeren klart å bestille feil, så det venter vi også på. Med det på plass er vi jammen meg ferdig med de store linjene, og da er det “kun” stæsjingen som står igjen. Litt knagger, skap, sitteplass og slikt må jo også inn!

fra www.ultrajet.no

"Toalettrommet"

Som lovet kommer det noen bilder av badet, som er blitt enda mer ferdig denne uka. Det er toalett-siden som er mest ferdig i øyeblikket, selv om ting som både lister, karmer og knagger mangler ennå.

I morgen kommer dusjveggen!

Custom-made

Noen har kanskje fått med seg min hang til veggfolie. Synes det er dekorativt og morsomt, og kan forandre et rom på kort tid. Det er ikke alltid like lett å finne akkurat det man er ute etter, men det blir flere og flere tilbydere, og sjansene øker! Jeg har lenge tenkt på å klistre noen vaskesymboler på døra til vaskerommet. Det er dog ikke så mange som har vaskesymboler i produktsortimentet sitt – og tro meg, jeg har lett og lett!

Nå kunne jeg ha malt, brukt sjablonger eller overhead, men jeg begynner å bli rimelig lei av å male, så veggfolie var sterkt ønsket.

Til slutt kom jeg over veggfolie.no som utrolig nok tilbyr å lage veggfolie ut fra egne bilder og ideer. Det koster ingenting “ekstra”, og det var superraskt utført. Tror jeg fikk gjort alt på to dager – forespørsel, tilsendt forslag, lagd og sendt.

Resultatet er altså som på bildet. Ingen tvil om hvor vaskerommet befinner seg, nei! :)

Vin til pynt

Badet begynner virkelig å komme seg. Speil er i dag kommet på plass og i morgen er ambisjonen å få listet og foret ut og slike kjedelige ting. Vi får se hvor langt vi kommer. Nye bilder av herligheten kommer i løpet av helga…

Jeg har også hørt rykter om at avstandsstykker er på vei, så da er det ikke lenge til trærne er på plass heller!

Bildene er av min nye vase, og pyntegjenstand. Den er genuint kinesisk. Og tro det eller ei, men en vinflaske. Eller kanskje egentlig spritflaske – da den har inneholdt kinesisk risvin med 53% alkohol. Den tok jeg med meg etter at innholdet var konsumert av lystige kolleger, og den passer fint inn på den røde tv-skjenken.

I morgen viser jeg en spesialbestilling jeg er ganske spent på!