Viser arkivet for september, 2010

Et perfekt hjem?

Jeg må jo le litt. Her om dagen var jeg på veldig hyggelig barselbesøk, og kom over en superfin te-boks i tre. Sammen med et nydelig brett i litt rustikk stil. Jeg har lett lenge etter begge deler, men ikke funnet noe jeg har likt sånn med en gang. Dette likte jeg veldig godt. Det viser seg å komme fra Perfect Home, som også har veldig mye annet fint i katalogen sin.

Perfect Home er homeparty-basert, men jeg syntes det virket så kjent. Jeg har altså aldri vært på eller blitt forespurt om å være med på et slikt homeparty. Så tusler jeg en liten trilletur til butikken, som jeg har gjort en million ganger før. Og hva får jeg se? Et svææært “PerfectHome.no” skilt på en bygning rett over gata. Snakk om å være observant – hehe – men fine ting, det har de.

Wildlife Garden

Når man flytter på landet, så må man jo ta vare på slikt som hage og blomster, små pippiper og kanskje lage en fin liten kjøkkenhage. Wildlife Garden fra Sverige har spesialisert seg på hus for de små pippipene, som virkelig kan bo standsmessig i en funkisvilla, eller slacke litt i middelhavshuset. Eller hva med hyttefølelse?

Bildeserie med 7 bilder — bla ved å trykke på pilene

De har også andre morrosaker – postkasser, klesklyper av gamle slaget, hage-pynte-dyr, termometer og slike fine kjøkkenhage-skilt.

Bildeserie med 4 bilder — bla ved å trykke på pilene

Verdt en titt innom! Norske forhandlere her.

Endelig kjøkken

Sånn – da er kjøkkenet satt i bestilling, og betaling gjort – ingen vei tilbake!
Men jeg er ganske så fornøyd med dette utgangspunktet, og gleder meg til å kunne stå ved benken og titte ut i hagen. Ha plass til et par små prinsesser mens vi lager mat, uten at de går i bena våre.

Alt er hvitt, til og med ventilatoren, med ståldetaljer – og benkeplaten kommer til å bli mørkere enn på bildet. Gleder meg!! :)

Velkommen(?)

På mine til dels mange trilleturer i området – som bl.a består av eneboliger, ser man jo mye. Spesielt – selvsagt – hvordan hus og hager ser ut. Man ser hvilke som er velholdt, eller litt glemt, eller veldig sjuskete. Så i dag tok jeg med kameraet (som viste seg å være utladet, derfor de heller smådårlige mobilbildene) for å ta litt bilder av portene… Det er nemlig ganske så stor variasjon, og jeg lurer av og til på hvorfor man ikke velger en litt penere port inn til hage og gårdsrom – det er jo den som hilser deg først…

Bildeserie med 13 bilder — bla ved å trykke på pilene

En annen ting er at jeg har funnet ut, at om jeg skulle hatt gjerde rundt eiendommen min, så skulle det vært av tre (selv om det må males) – og da villle jeg jo også hatt porten i tre. Smijernsporter er det MYE av, gitt – og så har man den litt triste varianten med netting på en ramme… Treporter, gjerne helt kompakte – er så visst min favoritt! :)

Fargerikt!

Ja!! Endelig er det kommet haugevis av farger inn på kjøkkenredskaper, også tilgjengelig i Norge. ColorWorks tilbyr alt fra pastasleiv til sammenleggbar sil – og kan fås bl.a på Traktøren. Bare jeg får flytta på alle eskene, så skal det jammen meg investeres litt i nye kjøkkenting…

Slapp fredag, og bittelitt jul

For første gang på lenge har jeg hatt en dag uten noen avtaler eller spesielle gjøremål. I stedet har jeg slappet veldig av innendørs, og sett på regnet ute. Med kamillete og pledd i sofaen har jeg kost meg masse med å gjøre ingenting.

Jeg bare måtte jo gå direkte til jul og handle inn et par sinkhus (selv om det egentlig er altfor tidlig), spesielt siden det sto med store bokstaver “kun 4 igjen!”. Det er jo et lurt salgstriks, for jeg som hadde tenkt til å vente, jeg ilte selvsagt rett inn og handlet…. Men de er utrolig fine, og jeg gleder meg til de skal lage god, lun julestemning i nytt krypinn. De er forresten kjøpt på Boligfryd – som har veldig mye fint!

I kveld blir det rødvin med naboen, men først skal jeg slappe litt mer av i sofaen, med nye blader og litt god sjokkis…..

Ha en super fredagskveld, alle sammen! :)

I'm løvin it!

Jeg er forelska! I en betongvegg! Ja, du leser helt riktig, forelsket i en betongvegg. I det jeg sitter på store-prinsessas balltrening og venter på at hun skal ferdig blar jeg nemlig i siste Bonytt som dumpet ned i postkassa i går, og hva får jeg se på side 18? Jo, denne fantastiske tapeten fra Concretewall.no. Den ser ut som en helt ekte betongvegg! De har flere varianter, også i murstein, eller med graffitti på. Denne skal jeg ha over kjøkkenbenken, det er helt sikkert!

Nye mønstre

Det kommer stadig nye produkter til veggen. Scandinavian Surface har laget noen fantastiske veggbilder/paneler som virkelig trekker blikket ditt til seg! Fondveggen din fortjener pryd som dette :)

Se mer om forhandlere på scandinavian surface.

Jul?

Det er som når man må forte seg å kjøpe bikinien i mars og ullklærne i juli – butikkene er tidlig ute, og er ikke du det – så forsvinner varene som dugg for solen før du får sukk for deg…. Slik føler jeg det er blitt litt med julevarene også. I går fikk jeg første julekatalog i posten – og vi er fortsatt i september! Men man blir jo litt satt i tanker da, og nå som jeg får dobbelt opp med vinduer, så må jeg jo ha nye julegardiner til alle (i stue/kjøkken vel og merke). Og så klart må jeg ha de julekulene med lys innvendig til 40 kr stk, som er på ekstremtilbud og egentlig koster 150kr i butikken…. Ny juleduk, og kanskje en ny nisse eller to…

Å handle dette allerede blir litt feil for meg, jeg vil ha julestemningen med fakler i gatene på crispy snø. Snøfnugg i lufta og iskald nese mens man lukter grantrærne fra juletretorget. Det kan jeg vel bare se langt etter – nå blir det julehandel på internettet, og stemningen får jeg heller investere i ved å kjøpe superkoselige sinkhus fra Walter & Co….

Pakkesaker og resirkulering

Her går det veldig mye i pakking og organisering om dagen. Finn-annonsene seiler ut med jevne mellomrom, og jeg er veldig glad for at tingene vi velger å ikke ta med oss til nytt krypinn faktisk får nye eiere. Hvorfor kaste ting som er brukbare og i god stand når man har Finn? Jeg har dessverre sett for mange triste skjebner på dugnadene der både gamle antikviteter og nyere, fine ting bare kastes i en container – i stedetfor å resirkuleres til nye eiere. Så i flytteprosessen er dette mitt lille miljøbidrag…. både småsaker som fotovesker og babyleker, samt større ting som bokhyller og bord forsvinner fort hos Finn. :)

Ellers blir man jo veldig god på å pakke esker da. Hvordan få mest mulig ned i en liten boks? Hvordan få et så lite antall esker som mulig med alle sakene man skal ta med seg videre? Jeg har stæsjet oss opp på esker i diverse størrelser, bobleplast og sånne spesielle kasser for glass (bobleplasten må jeg holde unna en heller ivrig bobleplast-smeller i store-prinsessa) og vi er klare for en litt større innsats. Etter alle flyttingene jeg har gjort har jeg fått litt erfaring, men jeg frykter at dette blir det største flyttelasset hittil (og forhåpentligvis siste). Godt mannen har fått ordnet sterke menn til å hjelpe oss med å bære!