Viser arkivet for august, 2010

This or that?

Gulnet, slitt eikeparkett og stygg laminat i nytt hus må byttes. Problemet er jo – som med alt annet – at det finnes så utrolig mye fint å velge mellom der ute! Mørke gulv? Lyse gulv? Parkett? Plank? Fliser? Gummi? I og med at hele første etasje så og si er åpen har vi valgt å gå for samme lys parketten som i leiligheten. Men jeg kunne godt tenkt med Tarketts fine Epoque Eik Winter også….

Blue sugarcandy?

I skrivende stund er jeg i hus, nærmere bestemt i min brors hus. Her er det 178 kvadratmeter og to etasjer å boltre seg på. Jeg søker inspirasjon i alt om dagen – og her er det to stuer, svææært kjøkken, vaskerom (som min bror etter to år endelig har bestemt seg for å flislegge ferdig), do i første, hall og fire soverom og et stort bad i andre. De fleste rommene har vært uten lister siden det ble bygd ferdig, men nå som de kanskje skal selge listes det og flises det kveld etter kveld. Jeg tror det må være ganske så typisk. Dét, og det at husbyggere aldri blir ordentlig fornøyd med de husene de bygger. Som broren min. Hus nummer to, og fortsatt ikke fornøyd :)

Kanskje de blir fornøyde med en Blue Sugarcandy-ovn fra Whirlpool med matchende gassbluss?

Steg for steg

Det ble bakt sjokoladekakefondant for morro skyld i heimen i dag, etter litt avstressing av 4-åring på Hopp i Havet. Mens jeg har spist og kost meg med denne kaken, som ble helt fortreffelig, har jeg sett på trapper.

Rekkehuset trenger nemlig sårt ny trapp, etter at tidligere huseiere har gjort en merkelig sak – de har lagt laminat (som ser ut som fliser) på trappetrinnene…. I tillegg er det en gammel, slitt furutrapp fra 80-tallet. Om vi faktisk kjøper ny trapp nå vet jeg ikke, men man kan jo drømme litt? Hvitmalt blir den uansett gammel eller ny.

Noen som har gode tips til trappeleverandører – proffe og billige? :)

Morgenstund

En søndagmorgen med sakte tempo – og mye fine bilder å se på :)

Kjøp og salg på null komma svisj

Denne uka har gått unna med supermann-fart. Etter å ha impuls-kjøpt rekkehus på tirsdag, fikk vi jammen litt overraskende solgt leiligheten på fredag. Kjøp og salg på 4 dager er helt surrealistisk, spør dere meg! :)

Men det er så utrolig godt at det er over. Å slippe å rydde unna for bildetaking og visninger og unna å gå med hjertet i halsen under budrunder – jeg tror egentlig ikke helt det har gått opp for meg ennå, at vi bare kan ta det med ro litt til, før vi pakker oss ned og flytter livet vårt “ut på landet”.

I dag har vi sett på kjøkken, vi satser nemlig på å få lagt gulv og sette opp kjøkkenet med en gang vi tar over, og jeg har en liten ide, som innebærer at jeg skal sette sammen to kjøkken fra ulike leverandører… Vi har også sett på litt møbler, og mannen ble småforelsket i Egget til 44.000kr, men kommer det noensinne en Egget-stol inn i vårt hjem, så er den min! :D

Gleder meg veldig til å få ting ordentlig i gang! :)

Perfekt tapet

Jeg snublet plutselig over denne perfekte tapeten laget av Christine Sveen, og forelsket meg helt! Gullhår har ønsket seg blått rom – så denne passer jo helt ypperlig inn i nytt hus og på nytt rom.

er den ikke bare fantastisk!?!

Med hodet fullt

Sjokket etter huskjøp begynner å legge seg i takt med sjonglering av meglere som skal selge leiligheten. Nå begynner imidlertid innredningstankene å melde seg – noe som medfører at jeg tenker møbler, gulv, kjøkken, bad, soverom hele tiden. Oppe i hodet mitt løper tankene mine uten kart og kompass – de har ingen plan overhodet, men de roer seg forhåpentligvis litt ned snart.

lyse, deilige gulv må til!

ny trapp?

Dette er tiden for inspirasjon, for å nettopp tenke på alt mulig samtidig – farger, mønstre, løsninger. Hadde jeg kunnet skulle jeg jo gjerne ha pusset opp alt samtidig! Hvor deilig hadde ikke det vært – å bare kunne monster-shoppe – og plutselig ha et 100% nytt hus innvendig!?! Jeg får fortsette å drømme litt, mens kanskje ting faller litt på plass i hodet.

en fin-fin kjøkkenløsning

hva med en tetris-reol fra Bolia?

Foreløpig bader tankene mine i tapet, fargekoder, sofastoff og fliser…. og ikke minst barnerom, hage, utemøbler og kjøkken.

fra boligmagasinet.dk

Trekning i blogglotteriet!

Hurra! Med blanke ark har rundet over 500 besøkende! Jeg har laget en liten “kjøkkenpakke” en heldig leser får for å feire. En av tilhengerne på Facebook får også en liten sak – som er svært så hendig å ha :)

Min kjære samboer har foretatt trekningen, uten helt å vite hva han faktisk har vært med på – hehe. Først trakk vi Facebookvinneren – nr 5 i rekken for tilhengere (minus meg selv) – og da landet vi på Linnea Harbyengen!! Gratulerer så masse med en spaghettimåler fra JosephJoseph! Blir bra når du skal spise “studentmiddag” som består av spaghetti og ketchup, det ;)

Hovedvinner – og überheldige Med blanke ark-leser har lodd nr 12 – nemlig Herdis Moldøen! Jippi – grattis!! Håper du får bruk for pakken – som består av:

Oppvaskbørster, Alessi vinkork, kjøkkentimer, servietter, hermetikkåpner, trakt, JosephJoseph-spaghettimåler og kjøkkenklut – samt den gule “helle-vann-ut-av-kjeler-uten-å-miste-innholdet-i-vasken”-rista.

Premiene kommer snart i posten, også håper jeg dere alle fortsetter å lese litt her! :D

Plutselig huseier!!

Ganske så uplanlagt ble vi rekkehuseiere i dag! Jeg er fortsatt i sjokk. Men det er jo veldig så typisk, at når man endelig har fått leiligheten nesten slik man vil ha den – så selger man. Rekkehuset vi har kjøpt er småslitent fra begynnelsen av 80-tallet, så vi må begynne helt fra scratch og pusse opp det meste. Jeg skal nå prøve å komme meg gjennom sjokket, fokusere på å selge leiligheten – og så skal jeg boltre meg med oppussingsplaner av et helt hus! Oh my god!

En favoritt

Jeg har alltid likt Verner Pantons design – fra stolene jeg til slutt kjøpte, til de nesten syke interiørdesignene hans. Ta en titt på de supre lampene, stolene og formene – er de ikke bare fantastiske!?!?!