Viser arkivet for desember, 2010

Nytt speil med voksduk

Jeg tror kommoden får lov til å være gul en stund. Etter å ha skiftet lyspære i gangen fra 40 til 60 watt så det straks mye bedre ut. Belysning er visst ganske viktig… ;)

Gangen har en del ting igjen før den er ferdig. Kommoden var en ting. Gulv, trær og slikt er andre ting som står igjen… For å komplettere den gule kommoden jeg fikset har jeg tatt en liten makeover på speilet fra IKEA. Opprinnelig er det kledt i brunt stoff, men det passer ikke lenger inn, og jeg ville ha litt friskere farger.

Redningen ble voksduken. Den er fantastisk fin (kjøpt på Åhlens i vår), men den ble litt kort da vi bestemte oss for å ha bordet i sin fulle lengde – og dermed et fin-fint stoff for speilinnramming! Mannen i heimen hevet øyenbryna og lurte på hva i alle dager jeg skulle gjøre med det svære speilet jeg kom draende på. Han hevet de enda mer da jeg tok duken av bordet og begynte å klippe i den. Litt usikker til å begynne med, men til slutt ble han overbevist.

Jeg stiftet voksduken på, og satte speilet (som egentlig er et helfigurspeil til å henge på veggen) oppå kommoden for å gi illusjon om stor takhøyde.

Hmm jeg må visst ha ny voksduk…. :)

Sol-kommode

Teak-kommoden min svigerfar hadde på gutterommet sitt på 60-tallet måtte i går til pers. Siden gangen er mørkegrå valgte jeg å male kommoden gul – samme farge som sofabordet i leiligheten.
- i håp om en oppfriskende effekt. Jeg er ganske usikker på om det ble slik jeg så det for meg.

Så i går kveld malte jeg og malte jeg – til krampa omtrent tok hånda. Liker gulfargen veldig godt, og malingen fra Beckers er superfin i finishen, men den gule fargen er av en eller annen grunn veldig gjennomskinnelig. Slik blir det mange lag av!

Jeg er som sagt ganske usikker på effekten, men den får stå og skinne litt et par dager – oppe til vurdering om den skal skifte ham fullstendig!

Julebordet

Tenkte vise dere julebordet. Det blir to selskaper her i heimen denne jula, og jeg kjører nesten samme bord på begge. Dette er bilder fra julaften-bordet.

Rød duk med hvit glitrende gardin over. Røde dekktallerkner og hvite tallerkner. Har brukt små pepperkakeformer som serviettringer, og ellers pynt i glass og sølv. Bestikket er sølvbestikk foreldrene mine fikk til bryllupet.

Bildeserie med 5 bilder — bla ved å trykke på pilene

Fortsatt god jul! :)

Juleglimt

Fantastisk koselig dag og kveld i går. Spenningen lå tykk hele dagen, og små prinsesser kunne nesten ikke styre seg for både penkjoler og innpakkede gaver.

Veldig glade og takknemlige for alle de fine gavene vi fikk. Det har vært en aktiv julemorgen med testing av de fleste lekene, klærne og dippeduttene.

I dag er det duket for 1.dags selskap med morsom pakketradisjon, barn i nisseklær og tullegaver man ler hele kvelden av! :)

juleglede

Julekortmorro

I og med at prosjekt knaggtrær ikke er ferdig ennå, det vil si pusset og malt og festet med avstandsstykker står de brune mdf-trærne i gangen uten større funksjon.

For å vise frem alle de fine julekortene vi har fått har jeg festet julekortene til greinene, som løv.

Funket ganske bra, synes jeg!

Nå er middagsbordet ferdig pyntet, og surkålen ferdig kokt. Det meste er klart for en koselig julaften. Nissen har også vært her, jammen meg ;)

God jul til alle sammen, ha en fantastisk kveld!

Stille før stormen

Etter intens rydding, baking og pynting er det klart for jul! Hvis vi bare ser bort fra et bad uten vann, og et par andre prosjekter som ikke er ferdige… Jeg har laget konfekt i lange baner, da ingen av oss er veldig kakemennesker. Aberet med slik laging er jo at man må smake, og man kan vel trygt si at jeg var noe lei av sjokolade allerede i går kveld…

Juletreet er pyntet i rødt, hvitt og sølv – og jeg har til og med puttet godsaker oppi kremmerhusene. Er litt spent på om det blir oppdaget av et lite godtemonster, som for tiden har øyne så store som tinntallerkner og sikler etter godteriene som er plassert i krukker her og der.

Julevasken er det litt verre med, den blir tatt i kveld – sånn omtrent litt etter at jeg har laget desserten klar for julemiddagen, og før jeg legger ut gavene under treet…. Gleder meg til første jul i nytt hus!

I morgen viser jeg frem en liten lur ide for fremvisning av julekortene våre, følg med, følg med!

Nesten-bad

Etter tre dagers intens jobbing er vi nesten i mål med badet!

Gulvet er 99% flislagt, 50% fuget og ca 60% belagt med plater. Det viktigste er at veggene som skal ha dusj, badekar, vask og toalett har plater på, og er klare for rørlegger! Jeg er klar for å få dusj på plass… Det ser veldig bra ut så langt da, gleder meg til å vise dere!

Nå må bare resten av badet vente til julestria er over… :)

Valgets kvaler

I går snublet jeg over en fantastisk kommode på Finn, som må være ganske gammel. Det er ikke ofte man kommer over slike fine funn, og selv om prisen var noe stiv falt jeg helt pladask!

Heldig nok fikk jeg tilslaget – jippi! – og i dag skulle den hentes. Kommoden skal stå inne i et lite innhugg i gangen, og huse slike praktiske ting som luer og votter. Den skal males i en ganske heftig farge, som lysende kontrast til resten av gangen som er grå.

Så fikk mannen i heimen tilbudet om en litt mindre kommode fra noen tiår tilbake av sin mor, siden den bare støvet ned på loftet. Målene var relativt like, og jeg liker jo retrovarianter – så plutselig ble det litt vanskelig å velge. Litt under tidspress, i bilen, i rushtrafikken kikket og kikket jeg på denne mms’en. Skulle man gå for den litt dyre bare helt fantastiske kommoden, eller la fornuften seire og gå for kommoden i teak?

Tilslutt seiret fornuften. Gratis er veldig fint i disse dager som hele huset pusses opp. Kommoden er kjempefin, og vil bli super i ny, gul drakt. Likevel angrer jeg bittelitt, det var jo en helt skjønn kommode jeg egentlig hadde sikret meg, men kanskje jeg snubler over en slik en igjen en annen gang? :)

Lounge, og juletradisjoner

Sagaen om badet går sin gang, og vi begynner å bli klare for jul. Som en ganske ny familie, og i nytt hus, er juletradisjonene fortsatt ikke satt. Vi har begge med oss hver våre rutiner og aktiviteter som får frem julefølelsen, og dette skal vi blande sammen og til slutt få våre egne tradisjoner. Hva skal man spise i jula? Når pynter man treet? Hvilke kaker skal bakes, og skal man på julekonsert eller se Putti Plutti Pott? Hvor stort skal pepperkakehuset være? Blir det grøt med mandel i? Det er mange ting som skal på plass!

Man vil jo så gjerne ha med alt man forbinder med jula, og for å huske alt sammen – og notere gode ideer til neste år, har jeg begynt å skrive litt om disse tradisjonene vi nå lager oss. Planen er å etterhvert skrive ned også oppskrifter på julematen vi lager, legge inn bilder av pepperkakehusene osv. Etterhvert blir det en fin juletradisjons-minnebok!

Vi er forresten også begynt å få på plass litt møbler. Den store loungesofaen måtte utgå for å få plass til takhøye bokhyller, men vi fant disse fine loungestolene i stedet – og jeg liker de bare mer og mer for hver dag som går. Deilig å krype sammen i, og er genialt laid-back for en fest eller to. Det beste er nesten at de er barnevennlige også, med skinntrekk.

Bare fire dager igjen til jul!

CopyCat (et nesten-DIY innlegg)

I dag har vi vært og hentet det mamman min har vært så utrolig snill å lage for oss. Inspirert av Swedese sine fantastiske trær sendte jeg mammaen min ut på mdf-jakt. Planen var å lage en variant av disse trærne selv, og ha de stående i gangen til jakker og vesker og annet man trenger å henge på knagger.

Jeg synes de ble superbra, og er overmåtelig imponert over mammaen min sitt verktøy-håndlag! Foreløpig er de fortsatt mdf-brune, men de skal (så fort ganggulvet er malt) males med bengalakk og monteres på veggen. De er også modifisert noe, med ekstra grener litt lenger ned på stammen slik at også små barnehender rekker opp for å henge fra seg jakken sin.

Følg med for ferdig-bilder! :)