Viser arkivet for november, 2010

Ett skritt nærmere

Jeg skulle så gjerne hatt en fremdriftsplan. Rørleggeren min bruker visst ikke slikt. Her går det på sms og telefoner, kanskje. I går hadde jeg ingen her, i dag hadde jeg plutselig rørleggeren på full fart inn, uten forvarsel! Jeg klager ikke altså, han har fått gjort alt han skulle – med røroppheng og slikt. Jeg hører også rykter om at membranmannen skal komme på torsdag. Han er visst veldig sånn faglig sær, og kan reise igjen om ting ikke er slik han vil – så jeg er litt spent.

Vi har fått ferdig pussede gangvegger, så for å matche opp disse har vi helt utover en hel masse flytesparkel i yttergangen. Det var ikke akkurat jevnt etter å ha tatt opp flisene som lå der fra før. Nå blir det både varmekabler og nytt gulv, og så har jeg bestilt noe snasent fra en svært kreativ og håndnem mamma med verktøyet i orden.

Gleder meg som en unge! ;)

Badet

Vi er altså i gang med badet. Jeg har litt blandete følelser. Det er skummelt å ha revet ut alt, og ikke vite helt når ting kommer på plass igjen. Som kontrollfrik er det faktisk utrolig skummelt, men jeg må jo bare sette min lit til at rørlegger, membranmennesker og støpemennesker får gjort det de skal (fort nok). Akkurat nå vet jeg ikke en gang om jeg ser de igjen før jul!!

Vi har altså revet ut alt som befant seg på badet i 2. etasje. Vi har også revet ned skilleveggen, da den omtrent kunne blåses over ende. Fem centimeter tykk med kun stålstendere inni holder ikke på mye, noe vi er ganske avhengig av, da alt skal henge på denne veggen. På den ene siden 120cm vask og skuffeskap med speil, på den andre siden dusjvegg og både dusj og badekararmatur. Dermed er mannen i huset noe ufrivillig blitt snekker, og ganske imponerende er en vegg blitt reist. Stendere med 60 cm mellomrom vertikalt, og 80 cm mellomrom vertikalt, samt ekstra stendere til feste for dusjveggen bl.a.

Nå er turen altså kommet til membran og rørleggere, som jeg da håper får kommet i gang denne uka. Jeg er ikke så god på å ikke vite, og skulle gjerne hatt en fremdriftsplan med datoer og planer beskrevet. Det er visst ikke alle som er like med på den…

Jeg bare tviholder på inspirasjonen min, og håper planene mine blir like bra som jeg forestiller meg!

fra inr.se

Vegg, reis deg!

Veggen forsvant, og er nå på vei opp igjen. Ganske gøy å bygge ny vegg, synes jeg – selv om jeg ikke har gjort så mye på den, føler jeg meg veldig handy i solidaritet med mannen… Vi har igjen gjort et par endringer i beslutningene, som fører til mindre jobb for oss. Jeg håper også det fungerer tilfredsstillende to the bitter end. Bare membran-folket kan hive seg rundt og lage litt membran hos oss burde dette gå ganske så fint.

Kvelden her har gått med til å pynte til advent, og jul. Resultatet er at julegardiner er oppe, pepperkakehuset montert, og jeg har minimalt med steder å plassere denne pynten…. Nytt hus og mangelfullt innredet er årsaken. Er sånn noenlunde fornøyd, men må nok omorganisere og prøve meg frem litt før jeg blir helt rolig i sjelen…

Det er blitt ganske koselig her da, til tross for store hauger med lister og trevirke midt på gulvet i stua. Det er nesten som å trene litt med bildekk, bare at her skritter vi over hele tre høyder med trelast! Jeg håper inderlig ikke de blir værende her helt frem til jul…

Her har jeg laget en krans som pynter døra ute. Ferdigkjøpt tyttebærkrans hos Skeidar, et gammelt pakkebånd fra i fjor, selvplukket granbar fra skogkanten og et fint lite hjerte med “God Jul” på fra Nille. Surr, knyt og lag sløyfe – og voila!

Ha en fantastisk 1. advent! :)

Stille før stormen

I dag har jeg vel ikke gjort så mye annet enn å bake pepperkaker. Ikke så mye interiør eller oppussing med andre ord. Dog har både sparkler og rørlegger vært på besøk og gjort sitt. Yttergangen er helsparklet, og rør lagt.

sniktitt på baderomsinnredningen

Det tas en liten pust i bakken før det i morgen braker løs. Da skal vi rive en vegg på badet, som rett og slett er for dårlig til å holde alt den skal holde. De var visst ikke så solide på begynnelsen av 80-tallet… Veggen må bygges opp igjen med ordentlig treverk, og vi må lekte ut tre andre vegger for ordentlig hold. I tillegg er det barnebursdag, og pynting til 1. advent og julegrantenninger….

Gleder meg til å pynte!

Jeg burde vel ligget klistret til taket av bekymring for om dette går bra. Det fungerer veldig bra å bare overse det hele. Dette skal gå så fint, ingen grunn til bekymring i det hele tatt! :)

Får denne plass i stua?

Retro hattehylle

I gangen, som i morgen skal helsparkles, har det tydeligvis hengt en hattehylle helt siden 80-tallet da huset ble bygd. Den ser nesten ny ut, men fargen gjør at den avsløres som retro-variant fra 70-tallet, eller tidlig 80-tall. Den er lakkert sjokoladebrun. Dagens varianter av Essem-hyllan er visst hvite og sorte.

Jeg hadde ikke hjerte til å bare kaste den, selv om den er ganske langt unna min smak, så den havnet på Finn. Etter tjue minutter var den borte vekk. Finn er genialt. Hylla får nå ett nytt hjem, og både ny eier, miljøet og jeg er glade :)

Bad på vei ned

Av en eller annen merkelig grunn er visst dette uka der det meste skal skje. Bad skal rives, det skal listes, yttergang sparkles og er vi heldig dukker rørleggeren opp på fredag…

I dag har vi revet en glassbyggerstein-dusjvegg som satt veldig godt fast, vi har demontert dusj, do og vask. Revet opp sponplategulv, tatt av dør og karm (for å lage en hel åpning) og åpnet opp innkassing av rørene fra første og opp i andre…. I morgen skal jeg prøve meg som flise-pigger. Det kan bli heller interessant.

Det som er helt sikkert er at jeg gleder meg enormt til å få nytt bad på plass…. Vi er pga litt tidsnød (er visst ikke så lenge igjen til jul!) gått bort i fra murpuss på veggene, men slette vegger – det blir det! Og grått.

Ukeplan

Jeg har sett på de en stund, og har funnet ut at jeg ønsker meg en veldig.

Fan av lister og organisering og oversikter som jeg er, er Ukeplan genialt – og ikke minst miljøvennlig (man slipper å kjøpe papirkalendre hele tiden). De har fine design, og jeg liker at de har bilder på – i stedetfor navn, og at de har middagskolonne!

Superpraktisk, og mye penere enn en whiteboardtavle. Må absolutt få meg en slik! :)

PH50

Endelig er den merkelig edderkopplampa byttet ut. To coconut-hvite PH50-lamper med rød innside pryder nå spisestuedelen av første etasje. At lister mangler og duken på bordet, som nå er trukket ut i sin fulle lengde, er for kort er ikke så nøye. Vi har fantastisk lys!

De passer perfekt sammen med Panton-stolene – og er utrolig elegante! Bare strømpa på ledningen oser av kvalitet – og restene av ledningen som ble klippet av er tatt vare på. Man vet jo aldri…. :)

Veggpryd del 2

Da er de to siste tapetene for denne gangen oppe! Det har vært ganske morro å se de hvite veggene våkne til liv – og rommene bli totalt annerledes!

Jeg har prøvd å velge motiver for prinsessene som er ganske tidløse, og som kan pynte opp veggene selv om de blir både 5 og 10. Den blå skogen til Christine Sveen kan jo vare enda lenger.

Bare elsker den litt techno-aktige playpiecen fra Scandinavian Surface. Den ga soverommet instant varme og liv, og har bare helt fantastiske farger!

Alle soverommene i andre etasje har dermed natur og skog som tema – slik at det blir en liten rød tråd.

Ventetid

Noe venter på å få plass. Til å bli et blikkfang. Venter på å kunne lyse opp mørketiden.

Jeg venter også, og gleder meg!