Lag egne trær (DIY)

Gangen har fått begge trærne montert (jippi!), og jeg tenkte jeg skulle fortelle hvordan – så kanskje du også kan lage ditt eget tre? Det var nemlig ikke så veldig vanskelig, og veldig greit å slippe å betale i dyre dommer for disse veldig dekorative knaggene.

Jeg fikk ideen og inspirasjonen fra Swedese-trærne – og tenkte at dette må man jo klare å lage selv! Dermed måtte jeg alliere meg litt med mamman min, som har godt håndlag med stikksag og er ganske kreativ. Vi kjøpte en 2 cm tykk mdf-plate på ca 1200×2500 cm hos Maxbo til 700 kr. Den holdt til begge trærne. Kun ut fra bildene og målene klarte mamman å kopiere mønsteret, men man kan jo fint lage et eget mønster også. Det største treet ble modifisert med to ekstra grener nede på stammen, da vi har et par småttiser i hus som også skal kunne rekke opp. Dessuten genial til vesker og slikt!

Mammaen gikk så til verks med stikksag – og resultatet ble to fine trær på henholdsvis 140cm og 190cm. De ble så pusset lett langs kantene med fint sandpapir (120), og så har jeg malt de med samme hvite gulvmalingen som gangen har ellers. (Fortsatt litt usikker på om jeg skal gå på med knallblank bengalakk i tillegg). Jeg vurderte også en liten stund å tapetsere trærne, men tenker det får bli et “makeover-prosjekt” en annen gang :)

Monteringen på veggen ble et lite kapittel. For å fungere som knagger måtte jo trærne litt ut fra veggen, og det er ikke bare, bare med avstandsstykker, fant jeg ut. Jeg ga dog ikke opp – og fikk kjøpt noen helt perfekte avstandsstykker hos R. Bergersen som de egentlig bruker til andre produkter (Camouflage). Vi hadde da avstandsstykker og trær, men ingen bindeledd mellom…. Det var da mannen fikk den lyse ideen å gjenbruke noen gamle knagger som ble etterlatt av de forrige eierne. Han tok dermed baufilen fatt og sagde av selve knaggen så bare festene til veggen (pluss litt til) ble igjen. De passet inn i avstandsstykkene, og ble festet med en slik bitteliten strammeskrue.

Voila – to fine knaggetrær!

Vist 4809 ganger. Følges av 1 person.
Annonse